Йордан Асенов от Сливнишки Герой записа 2 победи в шах турнири през 2011 година!

Йордан Асенов от ОШК „Сливнишки Герой“ Сливница записа 2 победи в шах турнири през 2011 година! Макар и с известно закъснение, публикуваме информация и за двата турнира.

На 12 ноември 2011г. в Благоевград, Йордан Асенов от ОШК „Сливнишки герой” Сливница спечели зоналното индивидуално първенство по шахмат. Резултатът му бе 4 точки и половина.

Втори с 4 точки остана Първан Аспарухов от „Юри Бендерев” (Перник), а на трето с 3.5 точки се нареди смятаният за фаворит Атанас Станоев от шах клуб „Виктори” (Благоевград).

Общо 20 състезатели от 4 клуба се включиха в турнира, който се проведе в залата на ШК „Виктори”. Освен домакините в надпреварата се включиха отборите на „Капабланка” (Дупница), „Юри Бендерев” (Перник) и нашият шахматен клуб „Сливнишки герой” (Сливница).

На 26 декември 2011г. на традиционния Коледен шахматен турнир по ускорен шах, Йордан Асенов спечели първата позиция кръг преди края, след като записа 10 точки от 11 партии. Без загуба, само с 2 ремита, той надигра конкуренцията и заслужено завърши годината с успех.

Втори в класирането завърши Методи Арсов, който направи реми в сеанс срещу ГМ Кирил Георгиев само 2 месеца по-рано, с резултат от 8 точки и половина. Със 7 точки и половина завършиха Димитър Василев и Емил Младенов.

Общо участие взеха 12 състезатели на ОШК Сливнишки герой Сливница.

Честито на победителя! Желаем му много нови успехи, не само в шахмата, но и в личния си и професионалния си път в живота!

Йордан Асенов от шахматен клуб Сливнишки герой Сливница
На снимката: Йордан Асенов от шахматен клуб Сливнишки герой Сливница.

Дискусия - Дайте вашето мнение