Общински шахматен клуб „Сливнишки герой“ ще се модернизира с европейски средства

Общински шахматен клуб „Сливнишки герой“ ще се модернизира с около 280 000 лв. европейски средства.

Клубът бе одобрен по евро-проект и в началото на април 2013г. кметът на Сливница Васко Стоилков, който е и председател на ОШК „Сливнишки герой“, подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“ за безвъзмездна финансова помощ от 279 632 лева. Средствата са по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони.

Парите ще бъдат използвани за пълна реконструкция на сградния фонд на шахматния клуб и прилежащите му площи, за купуване на компютри, мултимедия, LED дисплей, нови шахматни професионални комплекти, дигитални часовници и др.

„Реконструкцията на клуба е първата стъпка от амбициозния план на общината да превърне Сливница в един от важните и значими шахматни центрове в България. След реализирането на проекта ще започнем усилено да работим за превръщането на традиционния турнир „Сливница оупън“ в елитно шахматно състезание от висока категория, в което да участват именити гросмайстори от България и чужбина“, каза след подписването Васко Стоилков.

Според президента на Европейския шахматен съюз Силвио Данаилов „Сливнишки герой“ е отличен пример за това, че шахматът може да привлече голямо количество допълнителни финансови ресурси при засилена активност и инициативност на общините и клубовете от Европейския съюз.

Миналата година Сливница въведе шахмата като предмет в училище и с този проект шахмата в Сливница може да напредне много!

Очаква се в началото на 2014г. ремонтът на сградния фонд да бъде завършен.

Използвани са материали от в-к Дневник.

Един коментар към “Общински шахматен клуб „Сливнишки герой“ ще се модернизира с европейски средства”

  1. […] повече от година шахматния клуб бе одобрен по евро проект, с който получи безвъзмездна финансова помощ в размер […]

Дискусия - Дайте вашето мнение